Održavanje programa

Održavanje programa

Kupili ste instalaciju Vaseg programa i mozete da radite. Da bi bili sigurni da ce Vase koriscenje ovog programa potrajati duze od jedne sezone (zakonski propisi, Vase zelje za novim izvestajima, eventualni problemi koji se mogu javiti u radu programa u duzem vremenskom periodu, prelazak na novi hardver ili dodavanje jos stanica u mrezu Vaseg Informacionog Sistema), morate sebi obezbediti odgovarajuce odrzavanje software-a.

Ovo postizete preko mesecnog placanja odrzavanja koje prakticno predstavlja neku minimalnu sumu od 30-50 EUR-a (danas), za najveci broj firmi.

Tehnicko obezbedjenje sigurnog i pravovremenog odrzavanja
:

Internet, danas, vise nije nedostupan svakom korisniku. Preporucen je “brzi Internet” – preko kabla (kablovske televizije ADSL i sl.).  Mogucnosti su:

1. Remote desktop : Pristupimo Vasem racunaru preko neke od Vasih stanica i odradimo neke radnje, na Vasem racunaru, za koje Vi niste obuceni.
2. File Transfer Protokol (FTP) : Saljemo kompletne nove verzije programa za najkrace moguce vreme.
3. Mozemo se “zakaciti” kao “stanica u mrezi” na Vas IS i pogledati problem koji Vas zanima – kao da smo kod Vas u firmi. Ovaj nacin povezivanja, kod nasih brzina rada Interneta, jos uvek radi dosta sporo.

Preko tzv. DIAL-UP konekcije (telefonska linija i Internet-provajder). Ovo je relativno spor nacin komunikacije i koriste ga samo korisnici koji nemaju mogucnosti za “brzi” Internet. Za navedene tipove konekcija se najcesce koristi e-mail. Ove konekcije omogucavaju prakticno 24-casovnu podrsku Vasem poslu.

Licno. Najsporiji i zastareli nacin komunikacije koji podrazumeva odredjeni vremenski period od poziva do resenja Vaseg problema.

Kod racunarske obrade podataka najvazniji faktor je brzina reagovanja na problem. Razmislite o navedenim nacinima komunikacije sa nama.

Održavanje